vineri, 7 ianuarie 2011

Basul si cu gara mare

Sala de asteptare din gara, Iasi, undeva pe seara. Doar cativa oameni in asteptare, pluteste linistea in incinta.
"Da' ce, esti controlor?" striga o femeie. "Cine esti tu sa ma intrebi daca am bilet?"
O femeie de la tara, de vreo 60 de ani probabil, si un mos cu aceeasi origine rurala, ceva mai in varsta decat ea. Femeia se agita. Pleaca de langa mos la scaunul unde si-a lasat lucrurile.
"Ce? Esti barbatu-meu sa ma intrebi unde ma duc? P***a ma-tii!"
Mosul nu schiteaza niciun gest, nicio reactie. A ramas pe loc, cu mainile infipte in buzunare si capul in jos, mai preocupat parca de frig decat de femeie. Ea insa e agitata in continuare, lasa scaunul si revine la mos tipand: "De ce ma intrebi tu, in p***a ma-tii?" Pauza. Se intoarce la scaun bolborosind ceva.
"Panaramo," spune mosul. Incet si sec.
Femeia umbla prin sacose. E imbracata intr-o haina care a fost candva deschisa la culoare si poarta cizme albastre de cauciuc. Ma uit iar dupa mos dar nu-l mai vad, a plecat in camera alaturata probabil. Acolo e intuneric si poate sta ascuns de ea. Femeia incepe sa faca turul salii. Ii spune ceva, tot tipand, unei femei care se odihneste pe bagaje. Aceasta se uita la cea care-i vorbeste cu un colt de ochi si apoi isi intoarce privirea la loc. Femeia se agita in continuare. E bauta. N-o ia nimeni in seama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu